Paper I Part A Q14 · 2 ලකුණු
සම්භාවිතාවG.C.E. O/L 2025
Probability two dice sum to four
🔒 පිළිතුර සහ පියවර: නොමිලේ උත්සාහ කර බලන්න→කෙටි සටහන් › Grade 10 · English
Grade 10 · Term 3 · Probability
74%
10 ශ්රේණියේ වාර පරීක්ෂණවල ඇතුළත් (54න් 40)
448
පසුගිය පත්රවල ලකුණු (ප්රශ්න 67)
12 min
ප්රශ්න සහිත සම්පූර්ණ පාඩම
P(A ∪ B) = P(A) + P(B) − P(A ∩ B)
✅ 9/20
✅ 1/4
| ප්රතිඵල සම සේ භව්ය විට P(A) | P(A) = n(A) / n(S) |
| P(A) ඇසුරින් P(A′) | P(A′) = 1 − P(A) |
| අන්යෝන්ය වශයෙන් බහිෂ්කාර සිද්ධි | එකවර සිදු විය නොහැක: A ∩ B = ∅; P(A ∪ B) = P(A) + P(B). |
| A හා B පොදු ප්රතිඵල ඇති විට P(A ∪ B) | P(A ∪ B) = P(A) + P(B) − P(A ∩ B) |
| ස්වායත්ත සිද්ධි | එකක් අනෙකට බලපාන්නේ නැත: P(A ∩ B) = P(A) × P(B). |
| රුක් සටහන: මාර්ගයක් දිගේ… | ගුණ කරන්න. ඉන්පසු සිද්ධියට ගැළපෙන මාර්ග එකතු කරන්න. |
| කාසියක් හා දාදු කැටයක්: ජාලයේ ප්රතිඵල කීයද? | 2 × 6 = 12 කි |
දැන් ඔබම පරීක්ෂා කරන්න: කෙටි ප්රශ්න 5ක්, තවත් විසඳූ උදාහරණ 2ක්
සම්පූර්ණ පාඩම ඔබේ පිළිතුරු පරීක්ෂා කරන අතර ගෙදර සර් ඔබ ඉගෙන ගත් කොටස් සටහන් කරයි.
G.C.E. O/L 2025
Probability two dice sum to four
🔒 පිළිතුර සහ පියවර: නොමිලේ උත්සාහ කර බලන්න→G.C.E. O/L 2024
Probability of a sum with an odd-numbered tetrahedral die
🔒 පිළිතුර සහ පියවර: නොමිලේ උත්සාහ කර බලන්න→G.C.E. O/L 2023
Expected number from a probability
🔒 පිළිතුර සහ පියවර: නොමිලේ උත්සාහ කර බලන්න→G.C.E. O/L 2022
Probability one of two brothers arrives first
🔒 පිළිතුර සහ පියවර: නොමිලේ උත්සාහ කර බලන්න→